torstai 18. lokakuuta 2012

 Euroopan neuvosto European Council

Kuvia rakennuksista ja ympäristöstä


Euroopan neuvoston perustehtävä on ihmisoikeuksien, moniarvoisen demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen turvaaminen ja kehittäminen. Tärkein keino tässä työssä on sitovat normit ja niiden täytäntöönpanon valvonta. EN laatii normeja useilla aloilla kulttuurista ja sosiaaliasioista terveyteen, rikostentorjuntaan ja hyvään hallintoon.

EN:n työn tuloksena syntyy jäsenmaita sitovia sopimuksia. Yleissopimukset ovat monenkeskisiä valtiosopimuksia. Niitä on tehty runsaat 190. Tärkeimpiä sopimuksia varten on luotu myös kansainväliset valvontajärjestelmät. Joihinkin sopimuksiin voi liittyä myös EN:n ulkopuolisia maita. Ministerikomiteassa voidaan hyväksyä myös osittaissopimuksia, joihin liittyy vain osa jäsenmaista. Lisäksi EN antaa jäsenmaidensa politiikkaa ohjailevia suosituksia. Niitä on annettu useita satoja.

Euroopan neuvoston piirissä käydään kansainvälistä poliittista keskustelua mitä moninaisimmista aiheista. Lisäksi EN:ssä ja siihen liittyvissä, osin itsenäisissä toimielimissä tehdään tutkimusta, järjestetään seminaareja, tieteellisiä symposiumeja, koulutusta, nuorisotoimintaa, taidenäyttelyitä ja muita tapahtumia.

Edellä mainittu teksti lainattu Suomen pysyvän edustuston sivulta.
SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
EUROOPAN NEUVOSTOSSA, StrasbourgReprésentation permanente de la Finlande
31, Quai Mullenheim, 67000
 







 
 
 
 
 

 
 
 
 
                                                                             








Agora on toistaiseksi uusin neuvoston rakennuksista. Allakuvia Agorna basementin alulan maalauksista. 
 
 

 







 

Ei kommentteja: