maanantai 15. lokakuuta 2012

Matkalla töihin


Tämän viikon aherran täällä Strasbourgissa. Strasbourg on viehättävä kaupunki.Siinä hyvä syy kävellä työmatkat. Normaalisti matka kestää noin puoli tuntia. Minulta vierähtää joskus jopa tunti, kun kurvailen pikkukatuja ja katselen ikkunoita. Kaupungilla on vähän autoja, mutta polkupyöriä sitäkin enemmän. Aamuisin isät ja äidit vievät pyörällä lapsiaan kouluun ja tarhaan  puku tai jakkupuku päällä, äidit korkokengät jalassa. Tietysti kaikki ilman kypäriä.

 Strasbourg ei sijaitse "minkään matkan varrella ", joten tänne tullaan, jos halutaan tulla nimenomaan tänne. Turisteja ei täällä juurikaan näe. Täällä sijaitsee Euroopan Neuvosto ja EU:n MEPit reissaavat tänne kerran kuukaudessa Brysselistä, mikä on ihan pähkähullua touhua, sanon minä ja moni muukin.

Tänään aamuhämärissä otin muutamia kuvia matkan varrelta. Kuvissa näkyy mm kirkko, joka on suomalaisen seurakunnan käytössä. Pari vuotta sitten olin siellä seurakunnan järjestämässä joukukonsertissa. Niin, pitää tientenkin mainita, että Strasbourg on oikea joulukaupunki.









.


 









Ei kommentteja: