keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Gallerie Lafayette pesi kasvonsa


Strasbourgissa asun lähes aina Maison Rouge hotellissa, siksi, että se on kodikas, siisti ja sijaitsee ihan keskustassa,  Lafaeytten vieressä. Tästä sitten kivasti aasinsiltaa kopsutellen pääsenkin itse aiheeseen.

Lafaeytte oli aikaisemmin ihan kuin meidän Sokos. Yhtä sekamelskaa ja ahtautta kaikki. Toisin kuin Sokokselta, Lafayeteltä saattoi joskus löytää jotain kivaakin, jos jaksoi penkoa. Lafayette  oli myös ihan kelpo ruokakauppa, josta monet kerran iltaisin hain ruokaa. Sitten yht`äkkiä sille tapahtui jotakin samansuuntaista kuin PUBlle Tukholmassa. Ei ole pelkoa, että näin  tapahtuisi Sokokselle.  Lafayette remontoitiin ja kas, se on kuin paraskin tavaratalo Manhattanilla. Sieltä saa kaikkea mm Celinen laukkuja. Minun mittapuun mukaan se on hieno juttu. Ruokaosastoa tosin ei enää ole, mutta ei haittaa.

Ikävä sanoa, mutta  kyllä samaa taikasauvaa kuin Lafayetella, voisi heilutella meillä Sokoksen lisäksi myös Stockalla. Valitettavasti se ei ole pysynyt ajan mukana. Jo myyjien vaatteetkin ovat kuin vanhojen Suomi-filmien varastoista. Miesten osastolla monet myyjät puhuvat niin huonoa Suomea, että se kuulostaa yhtä huvittavalta kuin ennen  vanhaan Speden hupiohjelmissa. Eilen yritin etsiä miesten osastolta Acnen tuotteita. Kysyin neuvoa myyjältä, joka viittoili eri suuntaan, kuin mistä tuote lopulta löytyi. Niin hyvin oli piilotettu.

Tässä muutama kuva uudistuneen tavaratalon näyteikkunoista.










                                                                                 





                                                                                                                               

Ei kommentteja: