sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Pyörähdys Tallinnassa ja Lennusadamassa

  Tallinna on niin kiva paikka ja sen lisäksi  lähellä.Siellä voisi/pitäisi pyörähtää  useammin kuin kerran vuodessa.
                                                                
Minä, joka en niin hirveästi ole kiinnostunut museoista, ihastuin ikihyviksi Tallinnan merimuseoon. Aioin, aina kun mahdollista, Tallinassa käydessäni poiketa siellä kahvilla. Museon kahvila terasseineen on upea paikka virkistäytymiseen.

Museo sijaitsee Tallinnan lentosatamassa alkujaan vesitasohalliksi 1916–1917 tehdyssä rakennuksessa Pietari Suuren merilinnoitusvyöhykkeellä. Hallilla on laajuutta 8 000 m². Halli poistettiin käytöstä neuvostovallan aikana. Sen entistäminen alkoi 2010. 

Museon päänähtävyys on Viron valtion Englannista tilaama vuonna 1936 valmistunut sukellusvene Lembit, joka on entisöity. Museossa voi  kokeilla keltaisen sukellusveneen sukellusveneen ohjaamista. Siellä on myös ensimmäisen maailmansodan aikaisen vesitason Short Type 184  täysikokoinen jäljennös. Puurunkoinen laivanhylky, Maasilinn on peräisin 1500-luvulta. Se purjehti  Saarenmaan  ja Viron mantereen väliä. Jäänmurtaja Suur Töll oli  Suomen lipun alla nimellä Wäinämöinen. Se kaapattiin venäläisiltä Helsingin lähellä vuonna 1918 ja luovutettiin 1922 Suomesta Tarton rauhassa  Virolle.

Museon näyttelyesineet sijaitsevat kolmessa tasossa: ilmassa, meren pinnalla ja sen pohjalla. Museossa esitellään modernilla visuaalisella kielellä vanhan merenkulkumaan sukellusvenesimulaattorillaViron historiaa. Museossa on sukellusvene- ja lentosimulaattorit, sekä allas, jossa voi uittaa laivojen pienoismalleja ja katsella mereneläviä. Lentosimulaattorilla voi lentää kaupungin yläpuolella ja sukellusvenesimulaattorilla  laskeutua  meren syvyyksiin. Ainutlaatuiset museolaivat ja muut näyttelyesineet sijaitsevat kolmessa tasossa: meren pohjassa, meren pinnalla ja ilmassa.

Lennusadaman museo sijaitsee maailmassa ainutlaatuisissa vesilentokonehalleissa, jotka rakennettiin Pietari Suuren merilinnoitusvyöhykkeen osaksi vuosina 1916–1917.


The Estonian Maritime Museum is a maritime museum and its mission is to introduce and explore Estonian maritime history. The Museum´s exhibitions are located in the Fat Margaret´s Tower and in the Seaplane Harbour Hangars. The museum´s 9 ships are all gathered in the Seaplane Harbour and ofcoruse the most famous of them all is the submarine Lembit which is located inside the hangars. Also alongside the pier you can see the steamer and ice-breaker Toell the Great.





Akvaario sisääntuloaulassa.
Naisten WC:n peilit
Mieshän se siellä lentelee










Ei kommentteja: