maanantai 3. syyskuuta 2012

Poliisiasiaa

Olin eilen visiitillä Tampereella poliisiammattikorkeakoululla ( ties monesko kerta). Kerron tämän siksi, että haluan suositella tutustumista koulun yhteudessa toimivaan Poliisimuseoon. Se on rehtorin kertoman mukaan suosittu turistikohde. Kävijöitä on vuosittain noin 20 000.

Lisää tietoa museosta löytyy poliisin nettisivuilta. Seuraa teksti on lainattu sieltä.

Tietoa Poliisimuseosta

 Kuva: Polamk
Poliisimuseo
on kaikille avoin ja ilmainen museo Tampereella Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä.
 Perusnäyttely 900 vuotta poliisin historiaa Suomessa antaa kokonaiskuvan Suomen poliisin toiminnasta ja historiasta keskiajalta nykypäivään asti.
 Kuva: PolamkVaihtuvat näyttelyt uusiutuvat 1 - 2 kertaa vuodessa. Osa niistä on museon omaa tuotantoa ja osa esimerkiksi muualta maailmasta tulevia poliisien työstä ja historiasta kertovia näyttelyitä.














       Mutta ei tässä vielä kaikki. Koulun alueella on myös harjoituskaupunki. Harjoituskaupunki on kaupunki  pienoiskoossa. Siellä on  mm.  kerrostaloasuntoja,  koulu, ravintola, pubi, apteekki, kauppoja.
Siellä poliisioppilaat voivat harjoitella poliisioperaatioita. Yleisöllä ei ole pääsyä kaupunkiin, siksi tässä       muutama kuva sieltä. Kaupunki on herättänyt kiinnostusta     myös kansainvälisesti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   




Ei kommentteja: