sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Ribbsejä viikonlopuksi Jounin reseptillä


Jos haluat tehdä helposti maistuvia ribbsejä, kokeile allaolevaa Jouni Törmäsen reseptiä. Muutama vuosi sitten televisiosta tuli ohjelma, jossa Ranskassa asuva suomalainen kokki Törmänen valmisti mm.näitä. Tehdessäsi glaseerausta on syytä olla varoivainen, ettei siitä tule liian paksua. Hyvää ruokahalua!























Ribseille:
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
2 rkl hienonnettua rosmariinia
2 rkl tummaa sokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl cayennenpippuria
mustapippuria myllystä
3–4 kg grillikylkeä
vettä

Glaseeraukseen:
4 dl kuumaa vettä
2 dl balsamiviinietikkaa
1 dl tummaa sokeria

Hienonna valkosipulit ja 1 tl suolaa tahnaksi. Sekoita mukaan rosmariini, sokeri, etikka, pippuri ja 1 rkl suolaa ja 1 tl mustapippuria myllystä. Hiero tahna grillikylkien pintaan tasaisesti, siirrä uuniastiaan ja marinoi kylmässä 12–24 tuntia.
Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Laita uuniastiaan pari desilitraa vettä ja peitä tiukasti foliolla. Paahda kaksi tuntia uunissa.
Kun lihat ovat kypsiä, tee glaseerauskastike. Kaada lihoista valunut neste kattilaan ja lisää 4 dl kuumaa vettä, balsamiviinietikka ja tumma sokeri. Keittele kasaan, kunnes jäljellä on noin 2 dl kastiketta. Anna jäähtyä, siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi ja kuori pois pinnalle jähmettynyt rasva.
Lämmitä grilli kuumaksi ja voitele kyljet kauttaaltaan huolellisesti glaseerauskastikkeella molemmin puolin. Grillaile kuumassa grillissä jatkuvasti käännellen, kunnes liha on kuumaa ja pinta alkaa tummua. Voitele glaaserauskastikkeella ja tarjoa.

Kuva ja resepti kopioitu MTV3:n sivuilta.

Ei kommentteja: